PRERIT SOLUTION: vendosja e çaktivizuar për dysheme me teknikën e zhavorrit të larë

Kodi: S.0066

Azichem ka zhvilluar një protokoll aplikimi për të krijuar dysheme të bukura që kombinojnë forcën e madhe mekanike dhe qëndrueshmërinë e betonit me apelin estetik të një dyshemeje natyrore.

Produkte të përdorura

Kate betoni kanë përparësi të madhe për të qenë relativisht të lira, të shpejtë për të ndërtuar, rezistente mekanikisht dhe qëndrueshmëri të madhe.Këto karakteristika e kanë bërë atë një sukses të madh në fushën e aplikacioneve industriale dhe infrastrukturore, ku performancat mekanike sigurisht kanë shumë më tepër rëndësi sesa estetika.Për disa kohë, megjithatë, dyshemetë prej betoni po shfaqen gjithnjë e më shumë në mjedise rezidenciale dhe komerciale.Në këtë segment të tregut, teknikat e "zhavorrit të larë" sigurisht që janë një nga teknikat më interesante të ndërtimit, pasi ajo mundëson krijimin e dyshemeve që performojnë mekanikisht, të qëndrueshme dhe të lehtë për t'u bërë, por gjithashtu që kanë 'aromën' e një rruge të mbuluar me zhavorr, ose në një rrugë natyrore.Teknika e zhavorrit të larë bazohet në një hap thelbësor: aplikimi i një frenuesi të çaktivizimit ose vendosjes (PRERIT) në sipërfaqen e freskët të betonit, e cila në disa orë është në gjendje të pikërisht për të çaktivizuar procesin e forcimit të 2-3 milimetrave të para të ngjitjes së çimentos.Më vonë, në sajë të larjes së presionit, kjo shtresë sipërfaqësore "e butë" mund të hiqet, duke theksuar agregatin që përbën beton.Avantazhet e kësaj teknike, përveç natyrisht ndikimit të shquar estetik të produktit përfundimtar, të përshtatshëm edhe për realizime në kontekste natyrore dhe peizazhore, qëndron në faktin se nuk kërkohet asnjë pajisje e veçantë dhe teknika për ekzekutimin e saj nuk dallon shumë nga ajo që zakonisht përdoret për dysheme të shtruara normale.

 

 

Falë kësaj teknike, përkufizimi estetik i dyshemesë që rezulton mund të personalizohet më tej sipas nevojave dhe shijes së vet, duke ndryshuar për shembull formën, ngjyrat dhe madhësitë e grurit të agregateve që përbëjnë matricën e çimentos (është e mundur, për shembull, të bëhet zhavorri me gurë të rrumbullakët, e një ngjyre të vetme ose të ngjyrave të larmishme).Edhe ngjitja e njëjtë e çimentos mund të jetë e ngjyrosur, duke shtuar okside të veçanta në fazën e përzierjes, për të dhënë një sfond ngjyrë në të cilën gurët e ekspozuar do të vendosen në sipërfaqe.Si një plotësues i ciklit, Azichem gjithashtu ofron një sërë produktesh për ta bërë dyshemenë edhe më të mirë: përfshin shtimin e fibrave multifilament antifessurative polypropylene (READYMESH PM-180) direkt në përzierjen e çimentos, aplikimin e një konsolidimi, agjent anti-avullues në fund të punës (QL NANO LITHIUM), i bazuar në silikate litiumi, e cila është trajtimi shërues dhe jep një papërshkueshmëritje dhe fortësi më të madhe në sipërfaqen përfundimtare dhe një ngjitës elastomerik (EG 91) për mbylljen e nyjeve të tkurrje dhe rimëkëmbje e hedhur, e nevojshme si në çdo dysheme tjetër betoni.

Vizitoni
ww.floortech-prerit.it

 

Na kontaktoni

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.
Kujdes, fut një adresë email-i të vlefshëm.
Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Duke paraqitur pranoj politikat e privatësisë

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Përfundimi regjistrim në Newletter

Ndaj

Solucione të integruara që mund t'ju interesojnë