CLAYTEX: hidroizolim bentoniti i strukturave të nën-shtresave

Kodi: S.0014

Hidroizolimi 'Enveloping' me pozicionimin dhe rregullimin korrekt të shtresave sanduiç polypropylene që përmbajnë 5 kg / m² pluhur bentoniti natriumi, të dhomave të varrosura vazhdimisht në kontakt me tryezën e ujit.

Produkte të përdorura

Problemi 

Hidroizolimi i strukturave nëntokësore paraqet një problem të papërfillshëm në fushën e inxhinierisë së fondacioneve.Uji mund të shkaktojë përkeqësimin e hershëm të punimeve për shkak të efekteve fizike, për shkak të depërtimit në substrate dhe degradimit kimik; Në fakt, uji zakonisht shfaqet si një zgjidhje e kripur e agjentëve kimikë që mund të ndërveprojnë dhe të ndikojnë në matricën e çimentos të prodhimeve të prodhuara.Sidoqoftë, rezultati përfundimtar është përkeqësimi dhe dëmtimi i paparashikuar i strukturave, si në aspektin e rezistencës statike dhe funksionalitetit të punës.Prandaj, është kërkesë themelore që strukturat nëntokësore të kenë një hidroizolim të saktë që siguron, gjatë gjithë jetës së punës, korrespondencën e plotë me variablat operues.

Zgjidhja 

Një analizë e parë e zgjidhjeve të mundshme për hidroizolimin e strukturave nëntokësore çon në dallimin midis "sistemeve pasive", të cilat janë të kufizuara ekskluzivisht për të kryer funksionin pengues duke penguar strukturën / kontaktin me lëngje dhe "sistemet aktive", të aftë të bashkëveprojnë me vetë lëngun, duke penguar rrugët e mundshme të infiltrimit, madje edhe në një gjendje të avancuar të punës.Barrierat gjeosintetike bentonite i përkasin kësaj kategorie të dytë.Një geocomposite bentonite mund të përkufizohet si një pengesë hidraulike e përbërë nga një shtresë e bentonitit të përshkueshmërisë së ulët, të mbështetur nga gjeotekstilet ose gjeomembrane, të mbledhur me parime të ndryshme.Dikush mund të mendojë për "bentonitet gjeokompozite" si enë bentonite; bentoniti përbën matricën hidroizoluese dhe gjeotekstilet e kontrollit, elementin mbrojtës i cili jep rezistencë mekanike ndaj sistemit pengues.

Matja e bentonite CLAYTEX 

Matja e CLAYTEX përbëhet nga dy gjeotekstilet fleksibël, të depërtueshëm, të gjilpërë, të montuara në mënyrë të tillë që të vendosin brenda tyre 5 kg / m² bentonite të grimcuar natriumi me përmbajtje të lartë të montmorillonit (më e madhe se 95%).Përdorimi i saj përfshin mbylljen e qilave me "reinterro", në mënyrë që qilimi CLAYTEX të vendoset në aderimin e strukturës, të kufizuar nga materialet e mbushjes.Mbyllja e përshkruar ka për qëllim parandalimin e zgjerimit të plotë të bentonitit të natriumit.Rezultati është formimi i një xhel ngjitës, koherent, i papërshkueshëm nga uji, vetë-vulosje, i gatshëm për të riaktivizuar me proceset e mëtejshme shtrirë në rastet e çara dhe deformimet e strukturës.

KARAKTERISTIKAT E PËRGJITHSHME 

 • Shtresë natyrale e aktivizuar me ujë 
 • Vetë-vulosje 
 • Fletë mbrojtëse poroze për të lejuar hidratim të shpejtë 
 • Shtresa e vazhdueshme dhe uniforme e bentonitit 
 • Fleksibilitet
 • Rezistenca ndaj sulmeve biologjike dhe mjedisore 
 • Nuk vjetërsohen me kalimin e kohës.

INSTALIMI I SHTRESAVE MBI SIPËRFAQE HORIZONTALE

Në rast se CLAYTEX aplikohet direkt në tokë ose nën pllaka strukturore, substrati duhet të jetë kompakt dhe i përbërë nga një material natyral i hollë dhe homogjen.Përndryshe një shtresë prej 7-8 cm e trashë konkrete do të jetë e dobishme, kur nuk është e domosdoshme.Përzierja e polipropilenit (e errët) duhet të lihet e kthyer nga lart.Ndërsa shtresa CLAYTEX është hedhur në shtresën e betonit, ajo duhet të mbulohet me një shtresë të mëtejshme prej 5-6 cm betoni për të shmangur dëmtimet e mundshme të shkaktuara nga shiu i papritur ose nga instalimi i përforcimit të pllakës tjetër.

INSTALIMI I SHTRESAVE NË SIPËRFAQET VERTIKALE

Shtresat duhet të aplikohen në sipërfaqe vertikale duke filluar nga pjesa e poshtme, pas paraqitjes së pjesëve të tepërta të distancës së zverkut të formuar me disk me gërryes dhe mbushjen e mëvonshme të depresionit që rezulton, si dhe vrimën në spacer tubular PVC, me llaç anti-karbonat çimento OSMOCEM AC.

Çdo shtresë CLAYTEX ka një dimension prej 1.10x5.00 metra dhe për këtë arsye është lehtësisht i zbatueshëm duke përdorur thonjtë prej çeliku prej çeliku 5-6 cm dhe rondele plastike ose materiale të ngjashme të përshtatshme për këtë qëllim.Përzierja e polipropilenit (e errët) duhet të lihet e kthyer drejt pjesës së jashtme.Rreshti më i ulët i qilimave duhet të rrotullohet rreth bazës së themelimit dhe t'i përmbahet sa më shumë që të jetë e mundur në qoshet e brendshme, ku është e mundur, paraprakisht të rrumbullakosura, me anë të predhave të ndërtuara me llaç OSMOCEM 447 me dy përbërës osmozë të çimentos.Të gjitha shtresat që ndodhen pranë njëra tjetrës duhet të mbivendosen për të paktën 5 cm.Për rreshtat e shtresave që vendosen pas të parës duhet të tregohet kujdes për të zhdukur lidhjet vertikale.CLAYTEX nuk kërkon mbrojtje shtesë.Nëse situata e lejon atë, materiali i mbushjes (rërës) duhet të vendoset në mënyrë të përshtatshme në qilimat, në shtresa të njëpasnjëshme me lartësi maksimale prej 60-80 cm, të ngjeshur mirë dhe ndoshta të lagur.Nëse mbushja nuk mund të kryhet menjëherë, filmi plastik i errët mund të përbëjë mbrojtje të përkohshme ndaj reshjeve atmosferike.

Sistemi CLAYTEX, i cili është i lehtë për t'u përdorur, kërkon përgatitje minimale të sipërfaqes.Nuk kërkohet asnjë abetare sfondi; mund të vendoset në beton të freskët, edhe nëse është i pistë ose pluhur; nuk kërkohet asnjë fletë, pëlhura ose materiale të tjera mbrojtëse; incidenca e hedhjes është e pajtueshme me shumicën e sistemeve të kullimit; nuk ka kufizime në lidhje me temperaturën e aplikimit.

KUFIZIMET DHE MASAT PARANDALUESE

 • Shtresat CLAYTEX nuk mund të vendosen në çati, tunele apo platforma strukturore, në mungesë të mbrojtjes adekuate mbrojtëse, të përfaqësuar nga të paktën 20 cm betoni ose 50 cm tokë.
 • Shtresat duhet të mbrohen nga shiu dhe uji nga çdo burim, për shembull me fletë polietileni, deri në shtrimin e mbingarkesës ose materialit të kontrastit.
 • Në rast dëmesh për shkak të rënies së bollshme të atmosferës që ndodhi para miratimit të mjeteve mbrojtëse, pjesët e dëmtuara dhe / ose të fryra duhet të zëvendësohen, me qëllim rikrijimin e vazhdimësisë së saktë të hidroizolimit
 • Në prani të presioneve të larta hidrostatike 1 atm), ju duhet të mbështeteni në instalimin e një shtrese të dyfishtë të qilimave.
 • Për instalimin në mure me tulla ose blloqe betoni është e nevojshme të sigurohet suvatimi paraprak i sipërfaqeve të kontaktit, me llaçë rere dhe çimentoje.

Vizitoni 
www.pro-seal.it

Na kontaktoni

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.
Kujdes, fut një adresë email-i të vlefshëm.
Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Duke paraqitur pranoj politikat e privatësisë

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Përfundimi regjistrim në Newletter

Ndaj

Solucione të integruara që mund t'ju interesojnë