OSMOCEM D

Hidroizolues çimentoz osmozik bikomponent i deformueshëm

Kodi: OSM.0082

Përbërësit: 2

Pamja: I lëngshëm + Pluhur

Hidroizolues i çimentuar osmotik, me dy përbërës, në shpërndarje uji, polimer i modifikuar, super ngjitës, transpirues dhe mesatarisht i deformueshëm, rezistent në goditjen pozitive dhe negative. Aplikimi me mistri, furçë ose rul. Është ideal për hidroizolimin e strukturave të betonit të përforcuar dhe muraturave: vaskave, tubave të ujit, strukturave nëntokësore, boshteve ngritëse, kutive të luleve, kopshte të varura; riparimevet dhe veshjet mbrojtëse të strukturave në det të hapur ose të ekspozuara ndaj kripës së detit. I përshtatshëm për kontakt me ujin e pijshëm.

Linee di appartenenza

Certifikata të fituara dhe Rregullore

Llaçe për suva të brendshme dhe të jashtme – Llaç për çdo përdorim (GP)

EN 998-1

Llaçe për suva të brendshme dhe të jashtme – Llaç për çdo përdorim (GP)

Produkte hidroizoluese që aplikohen të lëngshme për t’u përdorur nën pllakat e qeramikës të ngjitura me adezivë

EN 14891:2012 (System 3)

Produkte hidroizoluese që aplikohen të lëngshme për t’u përdorur nën pllakat e qeramikës të ngjitura me adezivë

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave të betonit - Riparimet strukturale dhe jo strukturore (R3)

EN 1504-3

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave të betonit - Riparimet strukturale dhe jo strukturore (R3)

Rregullore në lidhje me materialet dhe objektet që mund të përdoren në sistemet fikse të mbledhjes, trajtimit, mbledhjes dhe shpërndarjes së ujit të destinuar për konsum njerëzor (në zbatim të Direktivës 98/83/CE).

D.M. 06/04/2004, n. 174

Rregullore në lidhje me materialet dhe objektet që mund të përdoren në sistemet fikse të mbledhjes, trajtimit, mbledhjes dhe shpërndarjes së ujit të destinuar për konsum njerëzor (në zbatim të Direktivës 98/83/CE).

Vetitë themelore

pot-life

Pot life: 50-70 min

temperatura-e-aplikimit

Temperatura e aplikimit: +5 / +35 °C

i-përputhshëm-në-kontakt-me-ujin

I përputhshëm në kontakt me ujin

jetëgjatësia

Jetëgjatësia: 12 muaj

rezistent-ndaj-rrezeve-uv

Rezistent ndaj rrezeve UV

përmasa-maksimale-e-agregatit

Përmasa maksimale e agregatit: < 0.4 mm

trashësia-minimale-e-lejueshme

Trashësia minimale e lejueshme: 1.5 mm

i-pandezshëm

I pandezshëm

aplikojeni-me-dy-duar

Aplikojeni me dy duar

trashësia-maksimale-e-lejueshme

Trashësia maksimale e lejueshme: 8 mm

pesha-specifike

Pesha specifike: 1.9 kg/dm³

produkt-në-dukje

Produkt në dukje

Veçoritë teknike

Rezistenca nga përkulja

≥ 6 N/mm²

Përshkueshmëria e avullit të ujit

CLASS I _

Raporti i përzierjes së përbërësve

4.8:1 _

Përshkueshmëria Darcy

10⁻¹⁰ cm/s

Përthitha kapilare

0.16 kg•h^0.5/m²

Moduli elastik

15 GPa

Rezistenca nga ngjeshja

> 30 N/mm²

Lidhja e aderimit

≥ 1.5 N/mm²

Ngjyrat në dispozicion

- E bardhë

- Gri

Amballazhime dhe përmasa

- Bidon 5.2 kg [B]

- Kit: 1 Qese 25 kg [A] + 1 Bidon 5.2 kg [B]

- Koli: 50 x (Bidon 5.2 kg [B])

- Koli: 50 x (Qese 25 kg [A])

- Qese 25 kg [A]

Vetitë

OSMOCEM D karakterizohet nga thjeshtësia ekstreme e aplikimit, që lejon edhe gabimet. Ajo realizon ngjitjen e shtresave mbështetjese përmes ngjitjes mekanike dhe difuzionin osmozik. Është efektive edhe në rastet e presionit hidrostatik negativ (c kundërshtysa) dhe aplikohet edhe si një shtresë veshje në kopshtet e varura dhe mbajtëset e luleve meqenëse i veprimin mekanik të rrënjëve.
OSMOCEM D është e përputhshme me substancat ushqimore: ka marrë certifikatën e përpuethshmërisë me produktet ushqimore dhe ujin e pijshëm, sipas Direktivës 89/93 / CE (Certificatë e marrë 30/01/2015 në Laboratorin Cogesur - Bureau Veritas të Puerto de Santa Maria, Spanjë).
OSMOCEM D mund të përdoret në përputhje me UNI EN 14891:2012, si llaç me dy përbërës fibropërforcuese, që aplikohet e lëngshme, për t’u përdorur nën pllakat prej qeramike, të ngjitura me adezivë. Në këtë rast raporti i përzierjes duhet të jetë 4,8 pjesë të Përbërësit A me një pjesë të përbërësit B (Test Report No. 2.1/19334/0181.0.1.2015e, Kiwa GmbH).

Ngjyra e fildishtë në dispozicion sipas kërkesës.

Konsumi

Përafërsisht 1,9 kg/m² OSMOCEM D për çdo milimetër të trashësisë që duhet të bëhet.

Fushat e përdorimit

Trajtime hidroizoluese për struktura dhe mure nëntokësorë, pishina, vaska, mbajtëse lulesh, kopshte të varura, kanalizime, tunele, bokse, ura, rezervuarë, bodrume, magazina ushqimi etj. me kusht që ato të jenë mjaft poroze dhe absorbuese dhe të pastra nga çdo hidroizolim dhe / ose trajtim sipërfaqësor i ujit, qoftë kimik (siloksanet, epoksidet, poliuretanet, etj.) ose natyrore (dylli). I përshtatshëm për shtytjen hidrostatike positive dhe negative. Gjithashtu mund të përdoret për hidroizolimin e tarracave dhe ballkoneve. Në përputhje me EN 14891: 2012, mund të përdoret në mënyrë të përkryer si një shtresë mbështetje për pllakat pasuese.

Përgatitja e shtresave

Shtresat mbështetëse duhet të jenë të pastra, pa njollosje, pjesë të shkatërruara dhe të paqëndrueshme, trajtimet e ujit të kundërta në përgjithësi, etj., pluhur etj të ngopura sa duhet me ujë derisa të arrijnë gjenden “të ngopura në sipërfaqe të thatë”. Këshillohet gjithmonë të mbushni suportin e aplikimit me afërsisht 100-150 g/m2 latex ngjitës KOMPONENT B; në këtë mënyrë kryhen të paktën tre operacione jashtëzakonisht efektive me një prime të thjeshtë dhe të shpejtë: a) nxjerrja e ajrit nga poroziteti i sipërfaqes _ tapë (me një reduktim drastik të flluskave të njohura që shfaqen në produktet elastike me të ulët. trashësia); b) ulje e përthithjes së suportit (për të garantuar një ngurtësim të përshtatshëm të shtresës së skremuar të papërshkueshme nga uji); c) ngjitje e shtuar falë depërtimit të thellë të përbërësit polimer.

Mënyra e përdorimit

Përziejeni përbërësin pluhur (përbërësi A) me tretësirën ujore (përbërësi B) me një trapan me numër të ulët xhirosh dhe me përzies mekanik me efikasitet të lartë, duke derdhur në mënyrë të vazhdueshme pluhurin në lëng. Vazhdojeni përzierjen derisa të përftoni një masë homogjene dhe pa toptha.
Lejohen ndryshimet e sasisë së përbërësit B te masa. Duke përzier (përbërësin A) me masa të ndryshme lëngu (përbërësi B), arrihen të përftohen masa të ndryshme, të nevojshme për të mbulluar një gamë të gjerë të fushave aplikuese, të cilat realizohen duke përdorur mjetë të ndryshme pune. Në veçanti:
• përbërësi B nga 16,0% në 17,5% = masë brumi për rrafshime të aplikuara me shpatull/ thika dhe mallë;
• përbërësi B nga 17,5% në 19,5% = masë “brum xheli” e preferueshme të aplikohet me brushë me qime të forta;
• përbërësi B nga 19,5% në 20,80% = masë e rrjedhshme që aplikohet me brushë, rul.
Kur përzierja të përfundoje prisni disa minuta për ta përzier përsëri përpara se ta aplikoni.
Për t’i përmirësuar më tej vetitë e veshjes (për shembull në rast hidroizolimi të tarracave dhe ballkoneve) këshillohet futja e rrjetit përforcues prej fibra xhami alkalino-rezistent
ARMAGLASS 160 ndërmjet njërës shtresë dhe asaj pasuese, për një konsum që shkon rreth 5 kg/m2.
Produkti mund të aplikohet me makina spërkatëse për llaçe çimentoze bikomponentë. Në këtë pikë duhet mbajtur parasysh që:
• produkti është bikomponent dhe përzierja e llaçit duhet të kontrollohet në mënyrë të përkryer dhe të ndahet nga qarku i pompimit (përzierës efektiv si mal, mundësisht me aks vertikal);
• pompat voluminoze të dozimit nuk mund të përdoren (pompat në të cilat pluhuri është përzier me lëngje në mënyrë të detyruar brenda qarkut të pompimit);
• për zgjedhjen e hedhjes më të përshtatshme, duhet mbajtur parasysh se kokrriza maksimale agregate e pranishme në llaç është 0.4 mm;
• qëndrueshmëria optimale duhet të jetë plastike, e rrjedhshme (punueshmëria e llaçit e vlerësuar me ulje në konin e prerë: 170-200 mm)

Mënyrat e përdorimit

- Brushë

- Makinë suvatimi

- Shpatull

- Spruco

Mjetet e pastrimit

- Ujë

Shtresat e lejuara

- Beton

- Faqe shkëmbore

- Fibroçimento

- Muratura me gurë

- Muratura të përziera

- Nënshtresa çimentoje

- Parafabrikuara

- Suva

- Tulla

Paralajmërime, masa paraprake dhe Ekologji

Mos e aplikoni në rrezatimin e drejtëpërdrejtë dhe kujdesuni për mbrojtjen dhe ruajtjen nga lagështia.
Mos aplikoni në substrate pak ose jo-poroze ose të veshura më parë me trajtime kundër ujit në përgjithësi, nëse jo pas një ashpërimi të përshtatshëm nga hammers bush, sanders dhe pajisje të përshtatshme për trajtimet përgatitore të substrate ose pas trajtimit të përshtatshëm me primers polimer të përshtatshme.

Na kontaktoni

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.
Kujdes, fut një adresë email-i të vlefshëm.
Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Duke paraqitur pranoj politikat e privatësisë

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Përfundimi regjistrim në Newletter

Ndaj

Produkte në vitrinë

  • Opus Dry
  • Readymesh
  • Sanawarme