GROUT iTOP

Llaç çimentoz i derdhshëm struktural me ngurtësim të shpejtë deri në 24 orë

Kodi: GRT.0351

Përbërësit: 1

Pamja: Pluhur

GROUT iTOP është një llaç çimentoz me performancë të lartë, strukturore, shtrirëse, i aplikueshëm duke derdhur një sasi për trashësi centimetri në ankorime të sakta dhe për ndërtimin dhe restaurimin e strukturave të betonit të degraduar. GROUT iTOP përputhet me kërkesat e normativës EN 1504/3 si një llaç strukturor me performancë të lartë (klasa R4) dhe zhvillon forca të larta në 24 orët e para të aplikimit të tij (> 35 MPa). GRUPI iTOP është lehtësisht i përhapshëm si në fazën kur është plastike ashtu edhe në atë të ngurtësuar dhe është rezistent ndaj agjentëve agresivë të mjedisit, duke ruajtur kështu përforcimin dhe duke minimizuar rrezikun e gërryerjes.

Linee di appartenenza

Certifikata të fituara dhe Rregullore

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave të betonit - Përforcimi i çelikut për ankorim

EN 1504-6

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave të betonit - Përforcimi i çelikut për ankorim

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave në beton – Riparime strukturore dhe jo strukturore (R4)

EN 1504-3

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave në beton – Riparime strukturore dhe jo strukturore (R4)

Vetitë themelore

jetëgjatësia

Jetëgjatësia: 12 muaj

temperatura-e-aplikimit

Temperatura e aplikimit: +5°/+35 °C

Veçoritë teknike

Masa vëllimore

2350 g/l

Moduli elastik

29.000 MPa

Ngjitje në beton (prova për prerjen)

> 6 MPa

No bleeding according to UNI 8998

Përthitha kapilare

< 0.5

Resistenca e vidhosjes së shufrave të çelikut me aderim e përmirësuar

< 0.6 mm

Rezistenca në ngjeshje pas 01 dite

> 38 MPa

Rezistenca në ngjeshje pas 28 ditësh

> 75 MPa

Rezistenca në përkulje pas 01 ditë

> 7 MPa

Rezistenca në përkulje pas 28 ditësh

> 12 MPa

Rezistenca nga zjarrit

A1 _

Ngjyrat në dispozicion

- Gri

Amballazhime dhe përmasa

- Qese 25 kg

- Koli: 50 x (Qese 25 kg)

Vetitë

Karakteristikat kryesore të GRUPI iTOP janë:
• përzierja e lidhjeve superfine me rezistencë të lartë, e kombinuar me silicë të mikronizuar me veprimtari pozolanike, e bën llaçin, në përfundim të procesit të ngurtësimit, thellësisht të padepërtueshëm nga uji dhe jashtëzakonisht të qëndrueshëm ndaj ekspozimit në mjedise të keqija (klasa e ekspozimit XC = gërryerja e shkaktuar nga karbonizimi, ngrirja dhe shkrirja XF, sulmi kimik XA, gërryerja XS dhe XD e shkaktuar nga kloridet);
• pH fuqimisht alkalik (> 12) mbron shufrat e hekurit të përforcimit nga aktivizimi i gërryerjes;
• frymëmarrja e papërfillshme ndaj dioksidit të karbonit ofron karakteristika shumë të larta antikarbonimi për llaçin e ngurtësuar.
• Nëse kërkohet ose është e nevojshme, fibrat e çelikut READYMESH MM-150 mund të shtohen në GROT iTOP për çdo sasi prej 25 kg / mc (300 gramë për secilën pako 25 kg të GRUT iTOP). Për trashësi aplikimi më të mëdha se 8 cm, mund të shtoni nga 25% në 35% të GHIAIETTO 6.10 (zhavorr i thatë, i zgjedhur, në granulometri midis 6 dhe 10 mm, specifike për shtimin e llaçeve strukturorë të derdhur, në mënyrë që të përmirësohet kurba granulometrike, bazuar në rritjen e trashësisë së kërkuar të derdhjes);
• rrjedhshmëri dhe aftësi rrëshqitëse shumë e lartë, një provë vendimtare për të garantuar rimbushjen e të gjitha hapësirave në ankorimet poshtë dhe kur e derdhim në formësa me trashësi të ulët;
• performancë e lartë mekanike si për sezone të shkurtra dhe të gjata;
• veti ngjitje të lartë në beton dhe çelik.

Konsumi

Përafërsisht 19 kg/m² GROUT iTOP për çdo centimetër të trashësisë që do të realizohet (rreth 1900 kg për metër kub).

Fushat e përdorimit

GRUPI iTOP është veçanërisht i përshtatshëm për ngjitjen e saktë të shtyllave të çelikut, turbinave, kompresorëve, alternatorëve, furrave të përparme dhe horizontale, makinave të bluarjes, planerëve, presave, hekurave për ankorim të portit, mullinjve, turbinave të erës, makinave të prerjes së shkëmbit, makinave vepruese në përgjithësi. Në sektorin e ndërtimit të rrugëve, është veçanërisht i përshtatshëm për ngjitjen e nyjeve strukturore rrugore dhe për rregullimin e barrierave të sigurisë rrugore.

Përgatitja e shtresave

Sipërfaqet e aplikimit duhet të jenë të pastra, pa papastërti, pjesë të huaja apo pluhur, mjaftueshëm e ashpër për të mundësuar rrjetëzimin e mirë mekanik midis suportit dhe derdhjes së GRUPIT iTOP. Duhet të njomni betonin e themelit me ujë për të paktën tetë orë para se të derdhni llaçin e kastifikuar. Hiqni ujin e tepërt me sfungjerë ose avionë ajri deri sa të arrini gjendjen e "suport i njomur në një sipërfaqe të thatë".

Mënyra e përdorimit

Vendosni 2/3 (rreth 2.5 litra për qese) e ujit në betoniere, pastaj shtoni gradualisht GRUPIN iTOP dhe ujin e mbetur, duke i përzier për 3-4 minuta, derisa të përftohet një përzierje homogjene e përbërjes së dëshiruar dhe pa topa. GRUPI iTOP mund të pompohet me lehtësi, pasi ta keni përzierë me kujdes me sasinë e duhur të ujit (pompat e ujit me dozim vëllimor nuk rekomandohen pasi sasia e ujit nuk është e përcaktuar mirë dhe përzierja e produktit bëhet në një kohë të shkurtër në qark pompimin).
Për seksionet e ngjitjes së lartë është e këshillueshme që të shtoni GHIAIETTO 6.10 (konsultoni fletën teknike për më shumë informacion).
Temperatura e aplikimit është midis + 5 ° dhe + 35 ° C
Prishni më kujdes kallëpët formues për të shmangur zbritjen e përzierjes së ujit dhe papërsosmëritë e sipërfaqes (GRUPI iTOP është shumë ngjitës dhe ngjitet në mbështetës të ndryshëm, përfshirë, nëse nuk janë prishur me kujdes, drurin dhe çelikun).
Duke pasur parasysh vetitë e vetë-nivelimit të produktit dhe kapacitetin e tij vetë-kompaktues, këshillohet që t'i kushtoni vëmendjen e duhur fazës së dridhjes. Zelli i tepërt në operacionin e dridhjeve mund të përkeqësojë rezultatin estetik në fund.

Mos e përdorni në mungesë të kufizimeve anësore të përshtatshme.

Kujdesuni për mbrojtjen dhe ruajtjen e lagësht të sipërfaqeve të ekspozuara.

Përshtatni procedurat e hedhjes e cila është në gjendje të sigurojë mungesën e zbrazëtive dhe ndërprerjeve; derdhni llaçin vetëm nga një pjesë e perimetrit të hedhjes për të shmangur xhepat e ajrit.

Mënyrat e përdorimit

- Rrjedhje

Mjetet e pastrimit

- Ujë

Shtresat e lejuara

- Beton

- Parafabrikuara

- Muratura të përziera

- Muratura me tulla me vrimë

- Muratura me gurë

- i pandryshkshëm

Na kontaktoni

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.
Kujdes, fut një adresë email-i të vlefshëm.
Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Duke paraqitur pranoj politikat e privatësisë

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Përfundimi regjistrim në Newletter

Ndaj

Produkte në vitrinë

  • Readymesh
  • Syntech H.A.G.
  • Concrete Repar