FLOOR TENAX

Mikro-beton i përforcuar me fibër për riparimin e dyshemeve

Kodi: FLR.0054

Përbërësit: 1

Pamja: Pluhur

FLOOR TENAX është një llaç i derdhshëm, plastik / i lëngshëm, i përforcuar me fibra, i përdorshëm për riparimin e dyshemeve të betonit të prishur (trashësia e rindërtimit nga 4 mm në 20 mm) dhe riparimet strukturore të betonit të përforcuar të kryera me hedhje në kallëp. Formulimi përmban çimento me forcë të lartë, komponime mikrosilike me aktivitet pozolanik, agregate në kurbën racionale granulometrike (0.1 ÷ 1.8 mm), shtues të veçantë dhe një përmbajtje të dukshme të përforcimit të fibrave READYMESH. Produkti përzihet me raporte shumë të ulëta uji/lidhësi (<0.32). Formulimi special i FLOOR TENAX jep forcë mekanike, energji në thyerje, qëndrueshmëri të jashtëzakonshme dhe rezistencë shumë të lartë kimike-fizike ndaj riparimeve të kryera.

Linee di appartenenza

Certifikata të fituara dhe Rregullore

Screed material and floor screeds - Screed material - Properties and requirements

EN 13813

Screed material and floor screeds - Screed material - Properties and requirements

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave në beton – Riparime strukturore dhe jo strukturore (R4)

EN 1504-3

Produkte dhe sisteme për mbrojtjen dhe riparimin e strukturave në beton – Riparime strukturore dhe jo strukturore (R4)

EN 13813

C80 F10

EN 13813

Vetitë themelore

trashësia-maksimale-e-lejueshme

Trashësia maksimale e lejueshme: 20 mm

jetëgjatësia

Jetëgjatësia: 12 muaj

temperatura-e-aplikimit

Temperatura e aplikimit: +5 / +30 °C

përzierja-me-ujë

Përzierja me ujë: 11 / 12.5 %

trashësia-minimale-e-lejueshme

Trashësia minimale e lejueshme: 8 mm

Veçoritë teknike

Rezistenca në ngjeshje pas 12 orësh

8 N/mm²

Masa vëllimore

2250 kg/m³

Përthitha kapilare

0.38 kg•h^0.5/m²

Rezistenca nga përkulja

> 14.5 N/mm²

Rezistenca në ngjeshje pas 28 ditësh

> 95 N/mm²

Lidhja e aderimit

> 2.5 N/mm²

Moduli elastik

35000 N/mm²

> 35 N/mm²

Wear resistance

0.8 cm³/50cm²

Rezistenca në tërheqje

4 MPa

Koha e hedhjes

3 h

Ngjyrat në dispozicion

- Gri

Amballazhime dhe përmasa

- Qese 25 kg

Vetitë

FLOOR TENAX ka një kohë pune prej përafërsisht> 120 minuta, pas së cilës nxitet procesi i goditjes i ndjekur nga një forcim progresiv.Tkurrja higrometrike është jashtëzakonisht e kufizuar në sajë të pranisë së fibrave të qelqit dhe fibrave poliproilene multifibër READYMESH PM 060, duke garantuar stabilitet volumetrik pas restaurimit të kryer.Tiparet që e bëjnë FLOOR TENAX unike janë:
• Fuqi shumë e lartë e shtypjes mekanike (> 95 MPa në 28 ditë),
• fortësi elastike shumë të lartë (> 14,5 MPa në 28 ditë),
• qëndrueshmëri e shkëlqyer dhe rezistencë ndaj sulmeve kimike.

Konsumi

Përafërsisht 20 kg/m² FLOOR TENAX për çdo centimetër të trashësisë që do të realizohet (rreth 2000 kg për metër kub).

Fushat e përdorimit

FLOOR TENAX përdoret për riparimin e dyshemeve të përkeqësuara me mbulesa trashësie të kufizuara (aplikime tipike në diapazonin 8-20 mm), performancë të lartë në aspektin e kapacitetit të deformimit dhe rezistencës kundër plasaritjes, dhe në veçanti aty ku hapja e shpejtë ndaj trafikut ose ushtrim i shpejtë pas aplikimit.Fushat kryesore të aplikimit janë:
• Riparimi i dysheve industriale prej betoni për ecje të lejueshme pas përafërsisht tetë orësh nga hedhja dhe qarkullim i lejueshëm pas 24-48 orësh nga aplikimi;
• riparimi i nyjeve në dyshemetë industriale;
• vendosja dhe fiksimi i kapakëve të mbylljes;
• Riparimet dhe regullimet strukturore kryhen përgjithësisht me hedhje në formë.

Përgatitja e shtresave

Sipërfaqet e aplikimit duhet të jenë të pastra, të pastra nga pjesët e papastra, të thyeshme dhe të paqëndrueshme, pluhuri etj., Të përshtatshme të ngopura me ujë deri sa të arrijnë gjendjen e "sipërfaqes së ngopur në të thatë".

Mënyra e përdorimit

• Mbështetja duhet të përgatitet me gërryerje mekanike ose hidro-gërmim për një thellësi jo më të vogël se 8 mm.Zvarritja e mbështetjes është një veprim absolutisht i nevojshëm për të garantuar një aderencë të mjaftueshme të veshjes së aplikuar.Në rastin e bandazheve ose riparimeve të lokalizuara, prerja e kontureve në një kënd të drejtë me një mjet fleksibël.
• Mbështetja nuk duhet të ketë gjurmë të vajrave, yndyrnave, detergjenteve.
• Mbështetja duhet të jetë e shëndoshë, e pastër, e përafërt, pa pjesë të thyeshme ose pluhur (thithje në depresion të fortë me pajisje adekuate të gjithë pluhurit dhe mbeturinave).Lani sipërfaqen me ujë me presion.Plotësoni mbështetjen me ujë para se të aplikoni dhe të eliminoni çdo ujë të tepërt në sipërfaqe.
• Temperaturat e aplikimit:5 °C ÷ 35 °C.
• Rekomandohet fuqimisht për performancën optimale të operacioneve në vend, përdorni një miks vertikal me lëvizje planetare ose një lëvizje të dyfishtë spirale horizontale.
• PËRZIERJA:Pluhuri është i përzier me ujë të pijshëm në masën prej 11% - 12%, të referuar në peshën totale të llaçit (rreth 2.75 lt për qese 25 kg) deri në përzierje homogjene.Koha e përzierjes:4 minuta me një mikser me efikasitetit të lartë.
• Në rastin e trashësirave të mëdha (si p.sh: riparimi i kullimit) përdorni kompaktimin me një gjilpërë vibruese ose një shtytës shumë të vështirë.
• Niveli i siperfaqes me nje pllake vibruese ne shabllonet e pergatitur.
• Sipërfaqja duhet të mbrohet, pas aplikimit, me fletë polietileni ose trajtime anti-avulluese.Kjo e fundit duhet të hidhet në sipërfaqen e hedhur dhe restauruar (të sigurojë trajtime kundër avullimit vetëm nëse nuk janë planifikuar aplikime të tjera mbrojtëse ose mbrojtëse estetike më sipër: kontaktoni shërbimin tonë teknik për këshilla mbi metodat më të spikatura të mbrojtjes sipërfaqësore dhe në lloji i produktit që mund të përdoret si një përbërës shërues).
Në rastin e trashësisë që tejkalon 20 mm FLETA TENAX duhet të përhapet, në mënyrë të përshtatshme me mjete paraprake të përshtatshme që garantojnë aderimin dhe ankorimin strukturor në vetë substrate.Metodat e sugjeruara të ankorimit janë: hedhja e një rrëshire epoksi të veçantë për hedhjen strukturore (SYNTECH RGS ose SYNTECH PAVISHEER); ose vendosja e një rrjeti prej çeliku të galvanizuar me rrjetë 5x5 cm dhe 2 mm, spaced nga sipërfaqja e mbështetjes nga gjysma e trashësisë së pritshme të FLOOR TENAX dhe i lidhur me të nga lidhësit "L" fiksuar në vrima të përshtatshme të rreshtuara me SYNTECH PROFIX ose fiksuar me thonjëza me "thyes gozhdë".
Përdorni një mbulesë me shtresa TNT të lagura dhe të papërshkueshëm nga uji sapo në këto sipërfaqe të mund të lejohet ecja.

Mënyrat e përdorimit

- Mallë

- Pompë

- Shpatull

- Straight edge

Mjetet e pastrimit

- Ujë

Shtresat e lejuara

- Beton

- Tulla

Paralajmërime, masa paraprake dhe Ekologji

Për të verifikuar përshtatshmërinë e produktit sipas nevojave specifike, është gjithmonë e rëndësishme të kryhen testet paraprake.Është e këshillueshme të kujdeseni për pjekjen e llaçit për disa ditë, duke spërkatur vazhdimisht me ujë ose duke mbuluar pjesët e restauruara me fletë polietileni (dimër) ose fletë pëlhure të pëlhurave të pambuluara me ujë (pranverë / verë).

Na kontaktoni

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.
Kujdes, fut një adresë email-i të vlefshëm.
Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Duke paraqitur pranoj politikat e privatësisë

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Përfundimi regjistrim në Newletter

Ndaj

Produkte alternative

Produkte në vitrinë

  • Sanawarme
  • Sanageb
  • Readymesh