CONSILEX ALTRAIN

Tretësirë kundër ujit e tejdukshme jo filmike për sipërfaqe murale

Kodi: CSX.0019

Përbërësit: 1

Pamja: I lëngshëm

Agjent hidrorepulsiv, i papërshkueshëm nga uji, i pangjyrë, jo pelikular, i bazuar në silanet dhe siloksanet në tretës. Mbron llaçet, llaqet hidraulike, gurët natyral, tufa dhe materialet e tjera të ndërtimit, nga veprimi kimik mekanik i shiut, nga ciklet e ngrirjes / shkrirjes, nga agjentët atmosferikë dhe nga veprimi i ndotësve. Nga këndvështrimi funksional, materialet e trajtuara kanë poret dhe pamundësinë e veshur brenda, por jo të mbushura, prandaj nuk ka depozitim të patinave, nuk ndodhin ndryshime në ngjyrë, nuk ndodhin ndryshime në shfaqjen e sipërfaqeve dhe aftësia e ''frymëmarrëse'' në avujt e ujit është ruajtur në thelb origjinale. Këto karakteristika, së bashku me stabilitetin e mirë kimik (kundër oksigjenit, rrezatimit UV dhe ndotësve) dhe mungesës totale të nënprodukteve të dëmshme, e bëjnë produktin të aplikueshëm në substrate të ndryshme, në mjedise të ndryshme të ekspozimit dhe në veçanti për ndërhyrjet në objekte me vlera të larta historike dhe artistike. Kapaciteti i lartë i depërtimit dhe difuzionit i CONSILEX ALTRAIN e bën produktin të përdorshëm edhe për injeksione të barrierës kimike kundër rritjes së nivelit të lagështirës.

Linee di appartenenza

Vetitë themelore

të-përdoret-me-syze-mbrojtëse

Të përdoret me syze mbrojtëse

produkt-me-bazë-tretës

Produkt me bazë tretës

rezistent-ndaj-rrezeve-uv

Rezistent ndaj rrezeve UV

temperatura-e-aplikimit

Temperatura e aplikimit: +5 / + 35 °C

jetëgjatësia

Jetëgjatësia: 24 muaj

të-përdoret-me-doreza-mbrojtëse

Të përdoret me doreza mbrojtëse

material-i-ndezshëm

Material i ndezshëm

Veçoritë teknike

Thellesia e depërtimit

≥ 4 mm

Masa vëllimore

0.83 g/cm³

Rezistent ndaj ciklit të ngrirjes / shkrirjes në praninë e kripërave / klorideve

Viskoziteti

5 mPas

Substancë aktive

9 %

Produkt jo filmik

Ngjyrat në dispozicion

- E tejdukshme

Amballazhime dhe përmasa

- Bidon 10 l

- Bidon 25 l

- Bidon 5 l

Vetitë

Përzierja e veçantë e tretësve me fuqi të lartë të lagështimit transporton substancat aktive (dhe sidomos oligomerët siloxane të zinxhirit të shkurtër) drejt brendësisë së pëlhurës së murit, duke i vendosur ato në muret kapilare. Avullimi i tretësit dhe kombinimi i silan-siloksaneve me lagështinë e pranishme në mbështjellës shkaktojnë ndërlidhjen dhe rrënjosjen e substancave aktive në mbështetjen e aplikimit. Rezultati është një efekt i menjëhershëm ndaj ujit nga materialet e trajtuara (kënd i lartë i lagështimit ndaj pikave të ujit). Kjo përcakton reduktimin drastik të depërtimit të ujit brenda materialeve të trajtuara, zvogëlimin e lulëzimit dhe vendosjen e efektit "vetë-larje" efektiv në sipërfaqe ("lulja e Lotus").

Konsumi

Nga 0.15 deri 0.30 litra CONSILEX ALTRAIN për çdo metër katror të sipërfaqes që do të trajtohet, bazuar në porozitetin e mbështetjes.

Fushat e përdorimit

- Trajtim i ngopjes, hidroizolim, trajtim mbrojtës i muraturave të ekspozuara në tulla, mermeri, pllaka, gurë ranorë, gurë gëlqerorë, tufa, gurë natyralë në përgjithësi, tulla, konglomerate të bazuara në çimento ose me gëlqere etj.
- Mbrojtja e pangjyrë me ujë të ndërtimeve historike ose ndërtesave me vlerë të veçantë arkitekturore.
- Trajtimet e barrierave kimike injektive në muratura të prekura nga rritja e kapilarëve.
- Trajtimet paraprake anti-kripur, në muret, të kryera menjëherë përpara realizimit të një cikli suvatimi dehumidifying (pavarësisht nga efektiviteti i produktit, i cili është testuar gjerësisht gjatë viteve, i kushton vëmendje maksimale kohës së realizimit të këtij trajtimi parandalues për të shmangur humbjen e aderimit të ciklit të suvatimit. Për këtë lloj aplikimi është e preferueshme të përdoren trajtimet bio-ndërtimore të bazuara në kripërat e amonit në zgjidhjen ujore, tip SANAREG)
Ngopjet me CONSILEX ALTRAIN nuk janë të përshtatshme për hidroizolim:
- Tarraca dhe çati të sheshta
- Pellgjet e ujit;
- Strukturat nëntokësore që i nënshtrohen ujit në rrymë negative kundër;
- Produkte të suvatimit;
- Llaçe sintetike ose të zbukuruara me ngjyra sintetike.

Përgatitja e shtresave

Mbështetësit duhet të jenë të pastër dhe pa pluhur. Në veçanti, kushtojini vëmendje konkreteve të kripës, papastërtive, yndyrnave, vajrave, ngjyrave, myshkut dhe barërat e këqija, të cilat mund të parandalojnë depërtimin e produktit në thellësi dhe të cilat duhet së pari të hiqen.

Mënyra e përdorimit

TRAJTIMI I MURATURAVE SIPAS PAMJES
Produkti është i gatshëm për përdorim dhe nuk duhet të jetë i holluar me ujë ose tretës Aplikoni produktin në mënyrë homogjene dhe të njëtrajtshme, me spërkatje me presion të ulët ose me një furçë të dorës, ndoshta pa ndërprerje ose intervale kohore mes një pallto dhe tjetrës, duke u kujdesur për mbushjen më të mirë të pëlhurës së murit.
Konsumi ndryshon sipas fuqisë absorbuese të mbështetjes dhe indikativisht: suva e çimentos: 0.15-0.25 kg/m2; tulla: 0.25-0.50 kg/m2 nga dora; gurë natyralë: 0.15-0.50 kg/m2për dorë.
Pas aplikimit të CONSILEX ALTRAIN nuk është më e mundur të kryhet lyerje me bojë të shpërndarë në një mjet të holluar me ujë.
Mos aplikoni produktin në rasti shiu të menjëhershëm ose në rast lagështie më të lartë se 85%.

INJEKSIONE PËR BARRIERAT KIMIKE
Vizatoni një vijë paralele me trotuarin e jashtëm ose dyshemenë e brendshme, në një distancë prej rreth 10-15 cm nga dyshemeja.
Në vijën e shënuar, vendosni pikat e shpimit rreth 15 cm larg njëri-tjetrit.
Pjerrësia e vrimave do të jetë rreth 20 ° poshtë.
Thellësia e vrimave do të jetë rreth 4/5 e trashësisë së murit që duhet të injektohet.
Puna e stërvitjes që duhet përdorur duhet të ketë diametër 18-20 mm.
Pasi të përfundojnë vrimat, pluhuri i prodhuar nga shpimi duhet të eliminohet.
Vazhdoni me ekzekutimin e gravitetit ose injektimit me presion të ulët duke përdorur një pompë pa ajër drejtpërsëdrejti në vrimat e siguruara në murature (mbani mend se produkti është i bazuar në tretësirë. Lirimi i tretësit nga murateria e injektuar, e karakterizuar ndër të tjera nga aroma tipike e materialeve të bazuara në tretës, është një proces shumë i ngadalshëm, i cili duhet të ofrojë masa paraprake të nevojshme dhe të kryhet ekskluzivisht nga punëtorë të specializuar. Përkundër efektivitetit të produktit të testuar gjerësisht gjatë viteveprandaj, për operacionet e injektimit në masoneri të prekur nga lagështia në rritje, ne gjithmonë rekomandojmë vlerësimin e zgjidhjeve të bazuara në produkte me bazë uji si: CONSILEX MAUER MONO ose CONSILEX BARRIER A).
Përmban tretës të djegshëm, të dëmshëm dhe të rrezikshëm për mjedisin ujor. Mbani larg nga flakët e hapura dhe burimet e nxehtësisë, mos pini duhan gjatë aplikimit të saj, përdorni me doreza dhe syze mbrojtëse. Në rastin e aplikimit në zonat e mbyllura, sigurohuni për ventilim të duhur.

Mënyrat e përdorimit

- Brushë

- Spruco

Mjetet e pastrimit

- Diluent Nitro

Shtresat e lejuara

- Gipse

- Gurë natyrorë

- Llaçe çimentoje, gëlqereje e të përziera

- Muratura me gurë

- Muratura me tulla me vrimë

- Muratura të përziera

- Shtuf

- Suva

- Tulla

Na kontaktoni

Vuoi saperne di più sui nostri prodotti?

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.
Kujdes, fut një adresë email-i të vlefshëm.
Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Duke paraqitur pranoj politikat e privatësisë

Kujdes, plotëso saktë këtë fushë.

Përfundimi regjistrim në Newletter

Ndaj

Produkte në vitrinë

  • Syntech H.A.G.
  • Pro Seal
  • Protech Balcony